Télikert kihasználása télen

Télikert építése

Télikert kihasználása télen

Télikert kihasználása télen

Minden évszakban használható helyiség!

A télikert kihasználása télen, Hideg téli napokon élvezzük a télikert hasznát, a terasz bezárása előnyeit. Télikert tervezés, építés nagyon fontos a hőszigetelésben is. Bízza ránk a gyártást szerelést, meglátja meg lesz elégedve a munkánkkal.

Hideg, téli napokon irigykedve nézzük azokat, akik ilyenkor a kertben üldögélhetnek. Ahol minden növény zöld, kellemes a hőmérséklet és a páratartalom. Ezek a helyek nem feltétlenül a Kanári-szigeteken találhatók, hanem akár a Kárpát-medencében is. Télikerteknek hívjuk őket. Egyre nagyobb divat nálunk is ilyent építeni a házhoz, hogy jobban elviseljük a nyomasztó, hideg hónapokat.

A télikert tulajdonképpen egy mesterséges burok, ahol könnyebben túlélhetjük a mínuszokat. Télikert kihasználása télen. Egy házhoz ragasztott üvegház, ahol a gyengébb erejű téli napsütésből is energiát kovácsolhatunk.

Erre már az ókori rómaiak is rájöttek, így tudtak egész évben friss uborkát termeszteni. Míg az üvegházak általában növénytermesztésre szolgálnak, a télikerteket már a kezdetektől esztétikai és élvezeti okokból építették. Ezek voltak a nyugalom szigetei, ahol összegyűltek a ház lakói és barátaik. Megnövelték a lakóteret, és nem utolsósorban ideális helyek voltak az egzotikus növények tartására.

Az esztétikai szempontokon túl ma már más érvek is szólnak a télikert mellett. Az energiaválság és az egyre inkább előtérbe kerülő környezettudatos gondolkodás miatt a télikertek különösen időszerűek lettek.

télikert kihasználása télen.

Egyre többen tartják fontosnak a napenergia hasznosítását és az energiatakarékosságot. Emellett a télikertben zöldségeket, fűszereket, sőt egzotikus gyümölcsöket lehet termeszteni, ami külön élményt jelent.

A legszerencsésebb, ha ez a hely a ház szerves része, s így még télen sem kell kilépni a lakásból, hogy élvezhessük a meleg, nyugtató természetet, miközben kint esik az eső vagy hatalmas pelyhekben hull a hó.

A házhoz épített télikert lehet a nappali meghosszabbítása, így megnöveli a lakott területet. Ha pedig nagyméretű, elhúzható ajtókat tervezünk rá, nyáron „beengedhetjük” a kertet a lakásba, így az szinte észrevétlenül válik egyé a lakótérrel. Télikert kihasználása télen.

A konyhából nyíló télikerttel kellemes reggeliző- és kávézósarkot nyerhetünk.
A télikert építéséhez, tervezésekor mindenképpen szakemberrel kell konzultálni, hogy álmaink és vágyaink mellett a terv az építési előírásokhoz és a technikai lehetőségekhez is igazodjon.

Célszerű együtt kiválasztani az építési anyagokat, ugyanakkor a jó hőszigetelésről és a fűtésről is gondoskodni kell. Persze nemcsak egy külön épület felhúzásával van lehetőség télikert kialakítására, hanem a meglévő terasz egy része vagy akár az erkély beüvegezésével is gyönyörű, növényekkel dúsan beültetett területeket nyerhetünk.

Télikert kihasználása, télen. Hideg, téli napokon élvezzük a télikert hasznát. Télikert tervezés, építés nagyon fontos a hőszigetelésben is.

télikert kihasználása télen
télikert kihasználása télen

 

Kérjen árajánlatot most, ide kattintva>>

Előző bejegyzés
Télikertet szerelni
Következő bejegyzés
Télikertről