Télikert beszerelés

Télikert beszerelés és télikert szerelése

 

Télikert beszerelés és télikert szerelése egyedi bejárati ajtóval, egyszárnyú és kétszárnyú toló-bukó erkélyajtó, télikert beszerelése harmonika ajtó, bukó-nyíló erkélyajtóval.

A télikert beszerelés sokrétűen, a lakás bármely kikapcsolódást, pihenést szolgáló helyiségként használhatók. A hőszigetelt télikert az az építmény, amely a lehető legtökéletesebb kapcsolatot biztosítja az épület és a természet, a kert között.

Számos szempont szerint csoportosíthatnánk a télikerteket: anyagaik, szerkezeti megoldásuk, formai kialakításuk szerint, ám ily módon változataik nem különülnek el egyértelműen, hiszen többféle anyagból, szerkezeti megoldással építhetők, formai kialakításuk is sokféle lehet. Télikert beszerelés-kor a legcélszerűbbnek az látszik, ha a télikerteket feladatkör szerint csoportosítjuk:

 1. Az épület tömegéhez kapcsolt télikert, ahol a belső légtér független a lakóhelyiségektől
 2. Épülethez bárhol kapcsolható, utólag bármikor telepíthető szokványos télikert
 3. Az épület karakterébe fogalmazott télikert, melynek tetőzete a nagy tető síkjába esik, és a homlokfal is folytatólagos
 4. Télikert beszerelése a lakáshoz kapcsolt légtérrel
 5. Télikert mint kapcsolt étkező
 6. Hálószoba télikert jellegű teraszkapcsolattal
 7. Lakótér a télikertben, avagy télikert a lakásban
telikert-szereles
télikert szerelése

Télikert nyitásai lehetnek: befelé és kifelé nyíló bejárati ajtó, egyszárnyú és kétszárnyú toló-bukó erkélyajtó, harmonika ajtó, bukó-nyíló erkélyajtó, bukó-nyíló ablak. A télikert beszerelése a nyitásmódozatok miatt, nagy szaktudást igényel.

Télikert beszerelés

A télikertek lakófunkciójú változata a legelterjedtebb. Egyértelmű a célja:

 1. A télikert a lakást olyan térrel bővíti, amely közvetlen kapcsolatot tart a környező természettel és télen, nyáron kertként használható. A télikertek felfoghatjuk úgy is, hogy a lakásunkat megnyitják a kert, a természet felé. Ebben az esetben akkor beszélhetünk télikertről, amikor nem egyszerűen a homlokzat síkjában zárjuk le a lakóteret üveggel, hanem a homlokzat síkjából valamilyen módon és mértékben kilépve, megtoldjuk a lakóteret. Télikert beszerelés. Ez a megoldás az épületek tömegének formálásában, homlokzati tagolásában legalább olyan gazdagító, hatásos eszköz, minta belső tér élménye szempontjából.
 2. A télikertek belső kialakítását természetesen az alaprajzi méretek és rendeltetés határozzák meg. A legkisebb változatuk csak dísznövények elhelyezésére elegendő méretű.
 3. Kialakíthatunk olyan méretű télikerteket is, amelyek a lakótér szerves részei, elfoglalhatják a nappalinak közel felét a bútorokkal berendezve, vagy csatlakozhatnak a konyhához is, étkezőként kialakítva.
 4. Lehetnek önálló helyiségek is ülőgarnitúrával pihenés, beszélgetés és kellemes vendégfogadás céljára a pompázó, télen-nyáron zöld és virágzó növények között.
 5. A télikert beszerelés-kor az ajtómegoldásaira azért indokolt kitérni és a lehetséges változatokat felsorolni, mert a határoló falak kialakításakor arra törekszünk, hogy kellemes évszakban, kellemes időjárás esetén a belső tér a lehető legnagyobb mértékben összenyitható legyen a természetes környezettel.
 6. A megnyitni kívánt nagy felület három problémát vet fel : egyrészt a nagy ajtószárnyak nyitott állapotban nagy helyet igényelnek, másrészt a nagy felületű ajtószárnyak mozgatása nehézkes lehet, de a legfőbb probléma a harmadik: a nagy ajtószárnyak jó záródását úgy kell megoldani, hogy se a csapóeső, se pedig az erős szél ne jusson be a belső térbe, ezért a télikert beszerelés minőségi munkát igényel.
 7. Télikert üvegfal ajtó fajtái: befelé nyíló bejárati ajtó, kifelé nyíló bejárati ajtó, egyszárnyú toló-bukó erkélyajtó, kétszárnyú toló-bukó erkélyajtó, harmonika ajtó, bukó-nyíló erkélyajtó.

Télikert beszerelése télen

A télikert beszerelés télen sem akadály, mivel kiváló szakembereink munkáján nem fog ki a hideg idő. A hőszigetelt télikertek, a házak, a lakások, akárcsak az emberek, mind-mind mások, hisz eltérő igények és helyszíni adottságok figyelembevételével épülnek. A télikert a ház tükre, mely a természetet, a fényt, a megvilágosodást jelképező láncszemként teremt kapcsolatot a ház és a környezet között. A télikert beszerelés a házzal történő összekapcsolás esetében nagyon fontos a hő és vízzárás biztosítása.  A télikerteknek – akár kapcsoltak, akár az épülettel funkcionálisan egybeépültek, színeikkel, könnyed megjelenésükkel a világosságot, a fényt és a feltárulkozást kell hirdetniük.
Télikert beszerelés egyik nagyon fontos eleme: befelé és kifelé nyíló bejárati ajtó beszerelés, egyszárnyú és kétszárnyú toló-bukó erkélyajtó beszerelés, harmonika ajtó beszerelés, bukó-nyíló erkélyajtó beszerelés. Télikert beszerelés nagyon fontos tényezője a nyitásmódok minőségi beszerelése.

Köszönjük, hogy végignézte a télikert beszerelés oldalunkat. Amennyiben Ön is szeretne egy télikertet, akkor kérjen árajánlatot erre a linkre kattintva! Kattints ide!>
Kérjen árajánlatot most, ide kattintva>>
Télikert képek
Télikert építés