Alumínium függönyfal

Alumínium függönyfal

Alumínium függönyfal rendszer

Nagy üvegportálok kialakításánál nagyon fontosak a megfelelő szellőztetés, jó nyílászárókkal. Alumínium függönyfal vagy alumínium függönyfal rendszer. Statikailag meg kell fellelni az előírásoknak. Lépcső feljáró, plusz bejárattal együtt, vagy bármilyen üvegfal is lehet. Kérjen árajánlatot, alumínium télikertre is. ISO minősítésünk van a gyártásra.

Kérjen árajánlatot, alumínium télikertre is.

tel:20/336-0643

Nagyon fontosak a megfelelő szellőztetés, megfelelő nyílászárókkal.

Az épületek arcát, megjelenését meghatározó elem az alu függönyfal. Az építészeti tervezés egyik legfontosabb eleme a homlokzat.

Korunk építészete meghalad minden korábbi korszakot, technikai lehetőségei minden eddigit felülmúlnak. Az emberiség a 20. században a technikai fejlődés terén nagyobb távolságot járt be, mint korábban sok évszázad alatt.

A modern építészet megszületése a tudomány és technika a 20. század kezdetén bekövetkezett forradalmának folyománya.

Az új építési anyagok és az alkalmazásukkal megépíthetővé vált mérnöki nagy szerkezetek szolgáltak alapul a transzparens építészet megjelenésére, amely transzparenciát csak előre tervezett, jól működő, speciális szerkezetekkel lehet biztosítani.

Az emberiség vágya a teljes átláthatóság, a fény utáni vágy, a természettel való legszorosabb kapcsolat megteremtése. Ilyenek: a télikert, medencefedés, függönyfalak, nagy felületek nyithatósága mint pl: toló falak, harmonika ajtók, stb pl: teraszbeépítésnél

Egyre gyakoribbak a merészebbnél merészebb homlokzatok, amelyek a gyártókat újabb és újabb fejlesztések elé állítják.

Mi az Aliplast profilrendszert használjuk ami Belga cég gyárt, gyártat különböző országokban.

alumínium-Függönyfal
alumínium függönyfal
alumínium-Függönyfal-profil
alumínium függönyfal profil

Alumínium függönyfal rendszer MC-WALL:

Az MC WALL függönyfal rendszer függőleges oszlopokból és vízszintes bordákból építkezik, amelyek alapkivitelben csomópontonként 2 db 6 mm-es átmérőjű rozsdamentes acélcsappal csatlakoznak egymáshoz. Ez megfelelő teherbírású bordabekötést biztosít mind a felületre ható szélnyomás, mind a kitöltés síkjában ébredő terhelések ellensúlyozására.

Alternatívaként rendelkezésre áll a hagyományos bordabekötő elemek alkalmazása, vagy a bordák homlok – oldali csavaros rögzítése is. Az Aliplast MC WALL függönyfalrendszereinél alkalmazható megoldás a függönyfalból párhuzamosan kitolható ablak (röviden párhuzamos ablak, MC-PW Parallel Window).

 

 

Az MC-PW rendszer jellemző tulajdonságai:

– a látható tokszélesség csak 49 mm
– rejtett szárny
– max. üvegezési vastagság 44 mm, háromrétegű üvegezés lehetősége. Az üvegezés üvegszorító lécekkel, kívülről történik. Az üvegszorító lécet a bepattintást követően a szárny külső kamrájához csavarozzák.
– három tömítési réteg – külső, közép- és belső tömítés

– hőátbocsátási tényező: Uf ~ 1.7 W/m2K kiegészítő tömítés és háromrétegű üvegezés alkalmazása esetén.
– a szárny kitolását speciális ollópánt teszi lehetővé. A pántok elhelyezése és darabszáma a szárny méretétől és az üvegezés súlyától függ. Az ollópántok megengedik körbefutó vasalat alkalmazását és a kűlméreteknek megfelelő számú zárlatpont kialakítását, ami jelentősen javítja a légzárást.
– Az ablak két átellenben elhelyezett kézi működtetésű kilinccsel vagy speciálisan kifejlesztett elektromos készülék alkalmazásával nyitható
– optimális szellőztetés: a kitolt ablak lehetővé teszi a levegő szabad áramlását mindkét irányban – kifelé és befelé. A levegő keringése ennél a megoldásnál optimális, a hagyományos ablakmegoldásokkal szemben a komfortérzet kifejezetten javul.
– az MC-PW ablak elkészíthető csak alul kitolható (úgynevezett „top hang”) változatban is.

A párhuzamosan kitolható megoldásnak köszönhetően megőrizhető az alumínium-üveg függönyfal egységes megjelenése nyitott ablakok esetében is. A homlokzatból kitolt ablakok kifejezetten érdekes építészeti megoldást eredményeznek.

FELHASZNÁLÁS: üvegportálok, irodaépületek falai, illetve tetőelemei.

Alumínium függönyfal rendszer MC FIRE:

A függőleges oszlopokból és vízszintes bordákból építkező, MC FIRE alumínium függönyfal rendszer EI60 tűzállósági osztályba-sorolással rendelkezik.
Jellemző tulajdonságai:
– 55 mm-es látható lizéna- és bordaszélesség
– a tűzállóság céljából az alumínium profilok – lizénák és bordák – speciális szigetelőbetéttel készülnek, és tűzálló masszával vannak feltöltve

A MC FIRE függönyfalak megjelenése megegyezik a MC WALL megjelenésével, így biztosítható a standard kivitellel összekapcsolt szerkezet esetében is az egyöntetű megjelenés.

A tűzálló rendszer hatékonysága nem megy a megjelenés rovására. A javasolt megoldások párhuzamosan biztosítják a maximális biztonságot és az építészek által igényelt tervezői szabadságot.

fuggonyfal
függönyfal

 

Alumínium függönyfal rendszer M-C Glass:

Az MC GLASS olyan (strukturális) függönyfal változat, amelyet kívülről nem látható alumínium szerkezet jellemez. A külső felületen kizárólag az üvegtáblák láthatók, amelyeket egymástól szerkezeti szilikon ragasztóval kitöltött fugák választanak el.

Az üvegtábla élén található speciális csatornakiképzés fogadja a rögzítő lemezeket, amelyek a függönyfal vázszerkezetéhez rögzítik az üveget.

 

alumínium függönyfal

MC PASSIVE függönyfal rendszer:

Az MC PASSIVE Alumínium függönyfal rendszer, oszlop-bordás Alumínium szerkezet az MC WALL rendszer módosítása, emelt szintű hőszigeteléssel: az izolátor kamráján belüli tér több részre van felosztva.

A megnövelt szélességű szigetelőcsatorna és az üvegszorító léc belsejében kialakított további szigetelés, a szigetelőbetéteken kialakított szárnyak jelentősen hozzájárultak a hőszigetelő képesség javításához.

Az úgynevezett új generációs anyagok szigetelőanyagként való alkalmazása alacsony értékű Uf=0,7 – 1,4 W/m2K hőátbocsátási tényező elérését teszi lehetővé. A látszó lizéna- és bordaszélesség 55 mm-es. A díszítő takarólécek széles gammája járul hozzá a függönyfal egyedi megjelenéséhez.

Tanagra függönyfal rendszer:

A TANAGRA Alumínium függönyfal rendszer egy olyan oszlop – bordás alumínium függönyfal rendszer, amely azonos keresztmetszetű lizénák és bordák felhasználásával készül. A profilok hossza a tervezett szerkezetnek megfelelő hosszúságúra extrudált, minimálisra csökkentve a szabászati veszteséget.

A bordabekötéseknél alkalmazott teleszkopikus kötőelemek alkalmazása nemcsak az elkészült alumínium függönyfal rendszer esztétikáját emeli, hanem jelentős időmegtakarítást eredményez az elő-gyártmányok összeszerelésénél és a beépítésnél.

A rendszert kiváló hőszigetelő képesség jellemzi. A 10 – 20 mm-enként változó méretű profilseregből választható keresztmetszetek széles gammája biztosítja a megfelelő szilárdságú, de nem túlméretezett váz elkészítését. Az alumínium függönyfal rendszer hasonlít az alumínium télikert rendszerhez, de a tetőnél nagyobb fesztávolságok miatt a tartó szelemenek keresztmetszete nagyobb.

aluminium-fuggonyfal-rendszer
alumínium függönyfal rendszer

 

 

 

 

 

 

Köszönjük, hogy végig olvasta az oldalunkat. Ha felkeltettük az érdeklődését termékeink iránt, forduljon hozzánk bizalommal, képzett mérnökeink állnak a rendelkezésre és minden megoldással, elképzeléssel a statika, hőszigetelés, biztonság, hanggátlás, vízelvezetés stb. adnak választ.

Kérjen Árajánlatot, majd ezt követően akár a helyszínen lehet folytatni a megbeszélést a kivitelezésről.

Tel: 20/3360-643 Email

 

Kérjen árajánlatot most, ide kattintva>>

Télikert profin minősítve
Pergola