Télikert szerelése teraszon

Télikert szerelése teraszon amivel a lakását különlegessé teszi.

A télikert szerelése teraszon a lakást olyan térrel bővíti, amely közvetlen kapcsolatot tart a környező természettel és kertként is használható.

Télikert szerelése teraszon a lakást olyan térrel bővíti, amely közvetlen kapcsolatot tart a környező természettel és kertként is használható.

Télikert szerelése teraszon

A télikertek lakófunkciójú változata a legelterjedtebb. Egyértelmű a célja:

  1. A télikert szerelése teraszon a lakást olyan térrel bővíti, amely közvetlen kapcsolatot tart a környező természettel és télen, nyáron kertként használható. A télikertek felfoghatjuk úgy is, hogy a lakásunkat megnyitják a kert, a természet felé. Ebben az esetben akkor beszélhetünk télikertről, amikor nem egyszerűen a homlokzat síkjában zárjuk le a lakóteret üveggel, hanem a homlokzat síkjából valamilyen módon és mértékben kilépve, megtoldjuk a lakóteret. Ez a megoldás az épületek tömegének formálásában, homlokzati tagolásában legalább olyan gazdagító, hatásos eszköz, minta belső tér élménye szempontjából.
  2. A télikertek belső kialakítását természetesen az alaprajzi méretek és rendeltetés határozzák meg. A legkisebb változatuk csak dísznövények elhelyezésére elegendő méretű.
  3. Kialakíthatunk olyan méretű télikerteket is, amelyek a lakótér szerves részei, elfoglalhatják a nappalinak közel felét a bútorokkal berendezve, vagy csatlakozhatnak a konyhához is, étkezőként kialakítva.
  4. Lehetnek önálló helyiségek is ülőgarnitúrával pihenés, beszélgetés és kellemes vendégfogadás céljára a pompázó, télen-nyáron zöld és virágzó növények között.
  5. A télikert szerelése esetén az ajtómegoldásokra is indokolt kitérni, és a lehetséges változatokat felsorolni, mert a határoló falak kialakításakor arra törekszünk, hogy kellemes évszakban, kellemes időjárás esetén a belső tér a lehető legnagyobb mértékben összenyitható legyen a természetes környezettel.
  6. A megnyitni kívánt nagy felület három problémát vet fel : egyrészt a nagy ajtószárnyak nyitott állapotban nagy helyet igényelnek, másrészt a nagy felületű ajtószárnyak mozgatása nehézkes lehet, de a legfőbb probléma a harmadik: a nagy ajtószárnyak jó záródását úgy kell megoldani, hogy se a csapóeső, se pedig az erős szél ne jusson be a belső térbe, ezért a télikert beszerelés minőségi munkát igényel.
  7. Télikert üvegfal ajtó fajtái: befelé nyíló bejárati ajtó, kifelé nyíló bejárati ajtó, egyszárnyú toló-bukó erkélyajtó, kétszárnyú toló-bukó erkélyajtó, harmonika ajtó, bukó-nyíló erkélyajtó.

A télikert szerelés télen sem akadály, mivel kiváló szakembereink munkáján nem fog ki a hideg idő. A hőszigetelt télikertek, a házak, a lakások, akárcsak az emberek, mind-mind mások, hisz eltérő igények és helyszíni adottságok figyelembevételével épülnek. A télikert a ház tükre, mely a természetet, a fényt, a megvilágosodást jelképező láncszemként teremt kapcsolatot a ház és a környezet között. A télikert szerelés a házzal történő összekapcsolás esetében nagyon fontos, a hő és vízzárás biztosítása.  A télikerteknek – akár kapcsoltak, akár az épülettel funkcionálisan egybeépültek-színeikkel, könnyed megjelenésükkel a világosságot, a fényt és a feltárulkozást kell hirdetniük.
Télikert szerelés egyik nagyon fontos eleme: befelé és kifelé nyíló bejárati ajtó beszerelés, egyszárnyú és kétszárnyú toló-bukó erkélyajtó beszerelés, harmonika ajtó beszerelés, bukó-nyíló erkélyajtó beszerelés. Télikert szerelés nagyon fontos tényezője a nyitásmódok minőségi beszerelése.

Télikert beszerelése Svájcban
Télikert kivitelezése